Așa cum vă spuneam, weekendul trecut s-a desfășurat în premieră un eveniment online dedicat industriei de ceasuri. Un prilej foarte bun pentru a se lansa o serie de ceasuri noi, de la câteva zeci de branduri. Expoziția în sine a fost acceptabilă pentru o primă ediție. Pare că întregul proiect a fost dezvoltat în grabă, ca să se umple cu ceva golul lăsat de amânarea tuturor evenimentelor de acest gen. Au fost câteva sincope și cu siguranță este loc de îmbunătățire și inovare, dar per total a fost o experiență ok. Și acum să trecem la ce ne interesează. Iată ce modele am ales împreună cu Roxana. Am selectat câte trei ceasuri noi de bărbați și, respectiv, de damă.
- PIAGET ALTIPLANO ULTIMATE CONCEPT WATCH (REF. G0A45500)
Altiplano mi-a atras atenția încă de la prototipul prezentat în 2018, mai ales datorită construcției mecanismului. Modul în care piesele sunt asamblate a făcut ca ceasul să măsoare în grosime doar 2 mm. Este la fel de gros precum o monedă de 50 de bani! Piaget a lansat acum trei variații ale acestui ceas: albastru, argintiu și negru. Mie cel mai mult îmi place cel din urmă, care, pe lângă cadranul negru, are și carcasa din PVD, în aceeași culoare. Astfel, mi se pare că ies mult mai bine în evidență componentele ceasului și rezultă un contrast interesant. În rest, ceasul are 41 mm în diametru, o greutate de14 grame și un mecanism manual cu 40 de ore autonomie. Fiind o ediție limitată, acest model va fi disponibil numai în magazinele fizice Piaget.
- JAEGER-LECOULTRE MASTER CONTROL CALENDAR (REF. 4148420)
Dintre toate brandurile prezente la expoziție, mi se pare că JLC a prezentat cea mai bună colecție (Master Control) de ceasuri noi. Printre ele se află și acest model care îmbină în mod echilibrat un design elegant, dar și câteva complicații utile. De pildă, acest ceas are un calendar triplu. Asta înseamnă că pe lângă faptul că îți indică ora, îți mai arată și ziua, data și luna. Și ca să fie pachetul complet, îți afișează inclusiv fazele lunii. Calendarul are și el o funcție interesantă. Așa cum este inscripționat și în dreptul orei șase (quantième à date sautante), indicatorul datei va face un salt mai mare între data de 15 și 16, astfel încât să nu afecteze vizibilitatea cadranului mic, cu fazele lunii. Atenție la detalii, nu glumă. Ceasul bifează cam toate elementele unui ceas din această gamă: 40 mm diametru, 11 mm grosime, 50 metri rezistență sub apă și un mecanism automatic cu autonomie de 70 ore. Ce ai putea să-ți dorești mai mult? Costă 11 400 euro și poate fi comandat direct din magazinul online al producătorului.
- BAUME & MERCIER CLIFTON MOON-PHASE DATE (REF. M0A10552)
De data asta mi-a plăcut ceva de la un brand care nu este atât de mainstream. Este tot un model clasic, dar mult mai accesibil dacă e să-l comparăm cu cele de mai sus. Design simplu, dată, fazele lunii și o autonomie a mecanismului automatic de 5 zile într-o carcasă din oțel inoxidabil de 42 mm. Este un pachet destul de interesant dacă luăm în cosiderare și prețul de 3 500 euro.
Și acum predau legătura. 🙂
Ei bine, nu știu alți oameni cum sunt (Andrei se exclude, desigur), dar eu am făcut selecția ceasurilor de damă după criterii mult mai profane. Nu m-am uitat la complicații, habar nu aveam din ce sunt făcute sau ce istoric au. Important a fost “să-mi placă”. Mă bazez destul de mult pe instinctul meu estetic, că prețurile ceasurilor care-mi plac, în general, l-au validat cam de fiecare dată. 🙂
- VACHERON CONSTANTIN LA MUSIQUE DU TEMPS LES CABINOTIERS ”THE SINGING BIRDS” (REF. 2010C/000R-B681)
A fost dragoste la prima vedere, pasărea colibri de pe cadran m-a cucerit pur și simplu. Cromatic vorbind, arată senzațional și eu, personal, aș avea multe ținute la care să-l asortez. Face parte dintr-o colecție de ceasuri noi în care mai apar încă trei păsări cântătoare: gaița, pițigoiul și măcăleandrul.
– Carcasa: aur roz;
– Diametru:40 mm;
– Grosime: 12.37 mm.
– Cadranul: pe el se află reprezentarea unui colibri pe un material asemănător vitraliului lucrat printr-o metodă specială denumită champlevé.
– Mecanismul: automatic, cu o complicație de afișare a timpului. Căutați pe net wandering hours și vedeți despre ce este vorba, căci e complicat de descris în cuvinte.
– Disponibilitate: ceasul este o piesă unicat.
- BAUME & MERCIER CLASSIMA (REF. 10545)
L-am pus pe lista mea de preferințe pentru că mi se pare un ceas simplu, clasic, cam în linie cu toate ceasurile pe care le am, de fapt. Este acest “little black dress” care nu trebuie să-ți lipsească din garderobă. Are un diametru de 31mm, iar cadranul iese în evidență cu aspectul său perlat și indicii din diamant.
- PIAGET LIMELIGHT GALA WATCH (REF. G0A45162)
Știu că o să sune poetic de-a dreptul, dar cadranul acestui ceas îmi amintește de cerul plin de stele de la țară, din copilăria mea. A fost primul lucru care mi-a trecut prin minte când l-am văzut, așa că n-am putut să nu-l trec pe lista de favorite.
– Mecanism: quartz;
– Carcasa: aur alb de 18k cu 62 de inserții cu diamante;
– Cadran: aventurin;
– Disponibilitate: ediție limitată la 300 de bucăți.
Tweet