Am văzut pe grupurile de mămici multe întrebări legate de beneficiile pe care le-ar putea obține de la stat pentru sarcină/copil – unde pot găsi informația completă, ce documente să pregătească și să depună, când și așa mai departe. Prin urmare, m-am gândit că o centralizare a informațiilor despre aceste vouchere și stimulente nu ar strica și le-ar ușura foarte tare munca. Atenție, însă, că unele se aplică doar pentru București.
VOUCHERELE MATERNA
Voucherele Materna fac parte dintr-un program de sprijin financiar acordat femeilor însărcinate din București, de către Primăria Capitalei, conform H.C.G.M.B. nr. 120/28.03.2018.
CÂȚI BANI PRIMEȘTI CU VOUCHERELE MATERNA?
2.000 lei, sub formă de vouchere a câte 50 lei fiecare, emise în 2 tranșe, astfel: 1000 lei începând cu a 10-a săptămână de sarcină și 1000 de lei începând cu a 24-a săptămână de sarcină.
CINE POATE BENEFICIA DE PROGRAMUL VOUCHERE MATERNA?
Pentru a beneficia de aceste vouchere, femeia însărcinată trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
- vârsta de peste 18 ani;
- domiciliul stabil în București sau viză de reședință, de cel puțin 6 luni pe raza Capitalei, la data depunerii cererii, după săptămâna a 10-a de sarcină;
- nu înregistrează datorii față de bugetul local.
DOCUMENTE NECESARE PENTRU OBȚINEREA VOUCHERELOR MATERNA:
- cerere-tip (o poți descărca de aici);
- Documente privind GDPR (Declarație de consimțământ și Notă de informare);
- copie după actul de identitate al femeii gravide/față-verso în cazul vizei de reședință;
- certificat fiscal emis de către DITL de sector (în general, direcția de taxe și impozite în raza căreia se află domiciliul solicitantului) prin care se atestă lipsa datoriilor față de bugetul local, eliberat de maxim 30 zile calendaristice la momentul depunerii dosarului;
- adeverință eliberată de un medic ginecolog cu cel mult 7 zile înainte de data depunerii dosarului, în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii și copie a ecografiei de confirmare a sarcinii incipiente, după caz;
- la intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină trebuie să revii cu o nouă adeverință de la medicul ginecolog, în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii și o copie a ecografiei morfologiei de sarcină trimestrul II, după caz.
CÂND POȚI DEPUNE ACTELE PENTRU VOUCHER MATERNA?
- după săptămâna a 10-a de sarcină pentru prima tranșă;
- după săptămâna a 24-a de sarcină pentru a doua tranșă.
IMPORTANT DE ȘTIUT: Dacă depui dosarul prima dată începând cu săptămâna a 24-a de sarcină, vei primi doar a doua tranșă a voucherului, în valoare de 1000 de lei. Așadar, ca să beneficiezi de întreaga sumă de 2.000 de lei este necesar să respecți termenele de mai sus.
UNDE SE DEPUN DOCUMENTELE PENTRU VOUCHER MATERNA?
Cererile se pot depune în 2 moduri:
(1) la punctele de primire dosare:
- #bebedebucuresti – Sos. Ștefan cel Mare nr. 1, sector 1;
- #bebedebucuresti – (în incinta Complexului de Servicii Sociale – Ominis) – Aleea Turnu Măgurele nr. 17A, sector 4;
- #bebedebucuresti – (în incinta sediului Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București ) – Str. Constantin Mille nr. 10, sector 1.
Programul de lucru cu publicul la locațiile de depunere a dosarelor pentru voucher materna este: luni-joi, 9:00 – 15:00.
(2) în format electronic, la adresa de e-mail voucher.materna@dgas.ro. Cererile transmise pe mail trebuie să fie doar în format pdf., la rezoluție de 200 x 200 dpi.
IMPORTANT DE ȘTIUT: Dosarul poate fi depus în format fizic și de tatăl copilului sau de alte persoane împuternicite de femeia însărcinată. Pentru acest lucru este necesar să completezi o declarație (o poți descărca de aici).
În termen de maximum 30 de zile de la înregistrarea cererii și a documentelor care o însoțesc, persoanele eligibile vor fi înștiințate, în scris, doar pe e-mail (așadar, atenție la ce mail dai), cu privire la data și ora la care se pot prezenta la sediul D.G.A.S.M.B. indicat pentru ridicarea voucherului. La ridicare se poate prezenta femeia însărcinată sau o persoană desemnată (tatăl copilului, de pildă), care are nevoie de declarația de care am vorbit mai sus.
CE POȚI FACE CU VOUCHERELE MATERNA?
Am tot văzut întrebări pe grupuri legate de utilizarea voucherelor Materna. În mod oficial, poți cumpăra următoarele:
- orice serviciu medical necesar monitorizării sarcinii, din orice clinică publică sau privată înscrisă în program. Serviciul medical nu trebuie să fie neapărat de ginecologie-obstetrică.
- orice tratament medicamentos, inclusiv suplimente nutritive sau dispozitive medicale, din orice farmacie sau diferența dintre prețul de referință decontat de către CASMB și prețul la raft.
- lista completă a unităților afiliate programului Vouchere Materna este disponibilă aici.
În realitate, însă, există și farmacii sau unități (ex: Bebe Supermarket) care permit achiziționarea produselor pentru bebeluși (cosmetice, scutece, biberoane etc.). Depinde mult pe cine prinzi pe tura, cred. 🙂 Cel mai trist este că Bebe Tei (această Mecca a părinților) nu este în program. Cel puțin nu încă.
Pentru alte detalii puteți apela la numărul: 0213142315 ( stimulent nou născuți și monoparentale – tasta 3; copii cu handicap – tasta 2; voucher materna – tasta 4; adulți cu handicap – tasta 1) și TELVERDE 0800821218, de luni până vineri, între orele 08.30 – 16.30.
STIMULENTUL FINANCIAR PENTRU NOU-NĂSCUȚI
CÂȚI BANI PRIMEȘTI CU STIMULENTUL FINANCIAR?
2.500 lei net pentru nou-născut. Așadar, spre deosebire de Voucherele Materna, stimulentul financiar se acordă pentru fiecare nou-născut (cum ar fi în eventualitatea unei sarcini gemelare, de exemplu).
CINE POATE BENEFICIA DE STIMULENTUL FINANCIAR?
Conform H.C.G.M.B nr. 209/08.06.2017, de stimulentul financiar beneficiază părinții/părintele copilului/copiilor nou-născut/nou-născuți, care îndeplinesc următoarele condiții:
- cel puțin un părinte are domiciliul stabil sau viza de reședință în municipiul București cu cel puțin 6 (șase) luni înainte de depunerea cererii;
- nașterea s-a înregistrat într-o maternitate din cadrul unităților sanitare, publice sau private, cu paturi de la nivelul municipiului București;
- nu înregistrează datorii față de bugetul local.
DOCUMENTE NECESARE PENTRU OBȚINEREA STIMULENTULUI FINANCIAR.
- cerere tipizată în original (o poți descărca de aici).
- declarație de consimțământ în original (o poți descărca de aici), completată de părintele care nu se prezintă la depunere sau în contul căruia nu se virează stimulentul/nu ridică simulentul. Această declarație este necesară pentru prevenirea situațiilor în care unul dintre părinți nu este de acord ca celălalt părinte să încaseze/ridice stimulentul.
- certificatul de naștere al copilului, original și copie (poză/scan a originalului – pentru dosarele depuse prin e-mail) sau număr de înregistrare care conține CNP-ul copilului eliberat de Biroul de înregistrare nașteri de la Oficiul de Stare Civilă, în cazul în care nu s-a eliberat certificatul de naștere (după ce se obține certificatul de naștere, se va depune la dosar o fotocopie);
- biletul de ieșire din spital al nou-născutului sau certificat medical constatator al nașterii emis de către unitatea sanitară (copie);
- actul de identitate al părinților (original și copie) sau poză/scan a originalului – pentru dosarele depuse prin e-mail)
- certificat fiscal emis de Direcția de Taxe și Impozite Locale de sector pentru părintele deponent, din care reiese că solicitantul nu are datorii neeșalonate către bugetul local (original). Ca o particularitate, cei care au domicilul în sectorul 5 nu au obligația să mai depună acest document, deoarece se poate verifica pe loc situația fiscală de către autorități;
- extras de cont pentru efectuarea viramentului bancar.
CÂND POȚI DEPUNE ACTELE PENTRU STIMULENTUL FINANCIAR?
Termenul de depunere a dosarului este de maxim o lună de la data nașterii copilului.
IMPORTANT DE ȘTIUT: Având în vedere că termenul este foarte strict, dacă depui dosarul după acest interval, nu vei mai primi cei 2500 de lei. Nu este admisă nicio întârziere față de acest termen, indiferent de motivație.
UNDE SE DEPUN DOCUMENTELE PENTRU STIMULENTUL FINANCIAR?
Dosarul se depune doar în format fizic, într-una din următoarele locații:
- #bebedebucuresti 1 – Sos. Ștefan cel Mare nr. 1, (PERLA) sector 1.
- #bebedebucuresti 2 – (în incinta Complexului de Servicii Sociale – OMINIS) – Aleea Turnu Măgurele nr. 17A, sector 4.
- #bebedebucuresti 3 – (în incinta sediului Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București) – Str. Constantin Mille nr. 10, sector 1.
Programul de lucru cu publicul este: luni – joi, 9.00 – 15.00.
IMPORTANT DE ȘTIUT: Dosarul poate fi depus și de tatăl copilului/lor sau de alte persoane împuternicite de mama copilului/lor. Pentru acest lucru este necesar să completezi declarația de consimțământ de care am vorbit mai sus.
Spre deosebire de Voucherele Materna, documentele din dosarul privind obținerea stimulentului financiar NU se pot transmite și online, prin e-mail.
Banii vor fi virați în contul bancar la finalul lunii următoare depunerii cererii. Poți solicita și ridicarea banilor cash, de la unul din centrele menționate mai sus, dar trebuie să te prezinți la o dată și o oră stabilite la momentul depunerii dosarului.
CE POȚI FACE CU CEI 2500 LEI?
În principiu, ce dorești. 🙂 Nu există nicio condiționare.
ALOCAȚIA DE STAT PENTRU COPII, PÂNĂ LA VÂRSTA DE 2 ANI.
CÂȚI BANI PRIMEȘTI DIN ALOCAȚIE?
200 lei (300 lei de la 1 Aprilie 2019, se pare) /lună/ copil cu vârsta de până la 2 ani.
CINE POATE BENEFICIA DE ALOCAȚIA DE STAT?
Toți copiii cetăţeni români, străini sau apatrizi care domiciliază în România au dreptul la alocaţie de stat în cuantum de 200 lei/lună până la vârsta de 2 ani şi 84 de lei lună până la vârsta de 18 ani, conform Legii nr.61/1993 republicată.
DOCUMENTE NECESARE PENTRU OBȚINEREA ALOCAȚIEI DE STAT.
- dosar cu şină (celebrul deja, fără de care nimic nu se mișcă 🙂 ).
- cerere tip (o poți descărca de aici);
- declaraţia părinţilor;
- actele de identitate ale reprezentanţilor legali ai copilului (copie şi original);
- certificatul de naştere al copilului pentru care se solicită alocaţia de stat (copie şi original);
- certificatul de căsătorie (copie şi original).
- extras de cont pe numele solicitantului, dacă se dorește ca alocația să fie virată prin bancă. Există posibilitatea de a primi alocația și prin mandat poștal;
- alte acte solicitate după caz: hotărâre de divorţ; hotărâre judecătorească de încredinţare, încredinţare în vederea adopţiei, de plasament, de plasament în regim de urgenţă, de instituire a tutelei; certificat de încadrare într-o categorie de persoane cu handicap etc.
CÂND POȚI DEPUNE ACTELE PENTRU ALOCAȚIA DE STAT?
Dreptul la alocaţia de stat pentru copii se stabileşte începând cu luna următoare celei în care s-a născut copilul. Așadar, plata se face începând cu aceeași perioadă. În concluzie, după ce ai obținut certificatul de naștere al copilului, poți depune dosarul pentru acordarea alocației de stat. Din câte știu, există și posibilitatea de a depune cererea pentru alocație împreună cu cererea pentru indemnizația de creștere copil. Asta dacă vrei să rezolvi ambele situații într-un singur drum pe la instituții. În acest caz, plata alocației se va face retroactiv pentru perioada cuprinsă între luna de naștere a copilului și cea în care ai depus dosarul.
UNDE SE DEPUN DOCUMENTELE PENTRU ALOCAȚIA DE STAT?
În București cel puțin, dosarele se depun la instituțiile de sector responsabile cu ajutoarele sociale. Astfel, beneficiarii care domiciliază pe raza unuia dintre cele 6 sectoare ale Bucureștiului, pot depune dosarul în următoarele locații:
- DGASPC Sectorul 1: B-dul Mareşal Averescu nr.17 sector 1, Bucureşti. Program înregistrare acte – Biroul Alocații: luni-joi: 08:00- 16:00, vineri: 08:00- 13:00.
- DGASPC Sectorul 2: Str. Olari, nr. 11-13, sector 2, București. Programul de lucru: luni-joi : 08:30 – 16:00, vineri: 08:30- 13:30.
- DGASPC Sectorul 3: Bd.1 Decembrie 1918, nr. 12-14, et. 2, cam. 19, București. Programul de lucru: luni-joi: 09:00- 15:00.
- DGASPC Sectorul 4: Str. Ion Enache, nr. 1A, sector 4, București. Programul de lucru: luni-miercuri: 09:00 – 16:30, joi: 09:00 – 18:30, vineri: 09:00- 14:00.
- DGASPC Sectorul 5: Str. Fabrica de Chibrituri, nr. 9-11, sector 5, București. Programul de lucru: luni: 09.00 – 12.00, marți: 09.00 – 12.00, miercuri: 13.00 – 16.00, joi: 13.00 – 16.00.
- DGASPC Sectorul 6: Str. Floare Roşie, nr.7A sector 6, București. Programul de lucru: luni-joi: 08:00 – 16:30, vineri: 08:00- 14:00.
IMPORTANT DE ȘTIUT: Dosarul pentru acordarea alocației de stat se depune doar în format fizic, la unele dintre locațiile de mai sus. Este indicat, totuși, să verifici pe site-ul DGASPC-ului aferent domiciliului tău înainte să faci drumul până acolo, dacă mai sunt necesare și alte documente specifice.
Prima plată a alocației se face de obicei după aproximativ 2 luni de la depunerea dosarului. Apoi, alocația va fi virată lunar către beneficiar, de obicei la jumătatea fiecărei luni.
Plata alocației de stat se efectuează prin Agenţia pentru Plăţi și Inspecţie Socială Bucureşti. Aceasta soluționează cererile de acordare a alocației prin decizie de aprobare sau respingere. Astfel, în cazul unor probleme cu alocația (modificarea contului bancar, a titularului, nu au intrat banii etc.) trebuie să te adresezi Agenţiei pentru Plăţi și Inspecţie Socială Bucureşti și NU instituției la care ai depus dosarul inițial.
Agenţia pentru Plăţi și Inspecţie Socială Bucureşti are sediul în B-dul Gheorghe Magheru, Nr.7, București. Programul de lucru este: luni: 09:30 – 15:00, marţi: 09:30 – 15:00, miercuri: 09:30 – 18:00, joi: 09:30 – 15:00.
INDEMNIZAȚIA DE CREȘTERE A COPILULUI DE PÂNĂ LA 2 ANI / 3 ANI PENTRU COPILUL CU HANDICAP.
CÂȚI BANI PRIMEȘTI DIN INDEMNIZAȚIA DE CREȘTERE COPIL?
Indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului, până la 2 ani, este egală cu 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni, din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului. Indemnizația lunară are o limită minimă de 1.250 de lei și o limită maximă de 8.500 de lei, conform Ordonanței nr. 111/2010.
CINE POATE BENEFICIA DE INDEMNIZAȚIA DE CREȘTERE COPIL?
Oricare dintre părinţii copilului. De asemenea, beneficiază de indemnizaţie şi persoana care: a adoptat copilul, are copilul în plasament sau plasament în regim de urgenţă sau care a fost numit tutore.
În plus, solicitantul trebuie să îndeplinească și următoarele condiţii cumulative:
- să fie cetăţean român sau, după caz, străin ori apatrid;
- să aibă domiciliul/reşedinţa pe teritoriul României;
- să locuiască împreună cu copilul/copiii.
DOCUMENTELE NECESARE PENTRU OBȚINEREA INDEMNIZAȚIEI DE CREȘTERE COPIL.
- dosar cu șină (evident);
- cerere tip, conform Anexei la HG nr.449/2016 (o poți descărca de aici) ;
- actul de identitate al solicitantului (copie şi original);
- actul de identitate al celuilalt părinte (copie şi original);
- certificatul de naştere al copilului pentru care se solicită dreptul (copie şi original), hotărârea judecătorească de încredinţare în vederea adopţiei sau de încredinţare a adopţiei, hotărârea judecatorească sau hotărârea comisiei pentru protecţia copilului pentru măsura plasamentului în regim de urgenţă (copie şi original);
- certificat de căsătorie (copie şi original);
- adeverinţă eliberată de angajator, conform Anexei la HG 449/24.06.2016 (o poți descărca de aici), din care să rezulte că persoana îndreptăţită :
– a realizat venituri salariale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului Fiscal, timp de 12 luni consecutiv, în ultimele 24 luni anterior datei naşterii copilului;
– nivelul lunar al acestora (se va trece separat și valoarea bonurilor de masă);
– prima şi ultima zi de concediu de maternitate;
– data împlinirii celor 42 de zile reprezentând concediul postnatal;
– prima zi de concediu de creşterea copilului.
CÂND POȚI DEPUNE ACTELE PENTRU INDEMNIZAȚIA DE CREȘTERE COPIL?
- începând cu ziua următoare celei în care încetează concediul şi indemnizaţia de maternitate (minim 42 zile calendaristice de la data naşterii copilului), dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată.
- începând cu data naşterii copilului, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condiţiile legale pentru acordarea concediului şi indemnizaţiei aferente, dacă cererea este depusă în termen de 60 zile lucrătoare de la acea dată.
- începând cu data adopţiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau plasamentului în regim de urgenţă, dacă cererea este depusă în termen de 60 zile lucrătoare de la acea dată.
- de la data emiterii certificatului de încadrare în grad de handicap, în situaţia în care, după alegerea opţiunii de concediu de către persoana îndreptăţită, copilul este încadrat în grad de handicap, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile de la această dată. Dacă cererea este depusă după termenul menţionat, dreptul se acordă de la data depunerii cererii.
- de la data emiterii certificatului de încadrare în grad de handicap, în situaţia în care după împlinirea vârstei 2 ani copilul, respectiv unul sau mai mulţi dintre copiii rezultaţi din sarcini multiple este încadrat într-un grad de handicap, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile de la această dată. Dacă cererea este depusă după termenul menţionat, dreptul se acordă de la data depunerii cererii.
- de la data depunerii cererii în celelalte cazuri.
UNDE SE DEPUN DOCUMENTELE PENTRU INDEMNIZAȚIA DE CREȘTERE COPIL?
Dosarele se depun în format fizic la instituțiile de sector responsabile cu ajutoarele sociale. Astfel, beneficiarii care domiciliază pe raza unuia dintre cele 6 sectoare ale Bucureștiului, pot depune dosarul în aceleași locuri unde au depus și dosarul pentru alocația de stat. Verifică mai sus informațiile cu privire la datele de contact ale fiecărui DGASPC.
IMPORTANT DE ȘTIUT: Prima plată a indemnizației se face de obicei după aproximativ 1-2 luni de la depunerea dosarului. Apoi, aceasta va fi virată lunar către beneficiar, de obicei la jumătatea fiecărei luni.
Plata indemnizației se efectuează prin Agenţia pentru Plăţi și Inspecţie Socială Bucureşti. În cazul unor probleme cu indemnizația (modificarea contului bancar, a titularului, nu au intrat banii etc.) trebuie să te adresezi Agenţiei pentru Plăţi și Inspecţie Socială Bucureşti și NU instituției la care ai depus dosarul inițial. Informațiile despre Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială București pot fi găsite mai sus, în articol.
Sper să-ți fie utilă informația. Și dacă nu, sigur ai o prietenă/un prieten cu care merită să o împărtășești. Că știu cât am căutat noi, până am intrat în linie dreaptă cu toată birocrația. 🙂
P.S.: Apropo de foto – cât de dor îmi este de burtică! 🙂
Tweet
24 comments
[…] un stimulent pe care îl primești la începutul sarcinii, în anumite condiții, evident, dar care nu sunt prea pompoase. Pentru mai multe detalii, citeșste aici. […]
Sotia este din Republica Moldova dar are permis de sedere cu adresa pe Ilfov!! Poate depune pentru vouchere sau stimulent? Multunesc!!
Cele doua programe sunt destinate doar celor care au domiciliul in București. Pentru programe similare (dacă exista) ar trebui sa întrebați la un centru de asistenta socială din județul Ilfov.
Buna ziua! Pentru indemnizatia de crestere copil imi puteti spune va rog, daca se aplica si celor care au lucrat in strainatate dar s-au reintors in tara? Va multumesc!
Buna ziua. Cred ca depinde de ce ați lucrat in străinătate și sub ce forma. Cel mai bine este sa contactați DGASPC și sa discutați cu un inspector situația dvs. concretă.
buna ziua am o intrebare va rog frumos ,am sotia insarcinata in luna 4 si de abea mam angajat cu contract de munca vraiam sa stiu daca beneficiem de indemnizatie ptr cres copilului,vreau sa specific ca nu am lucrat nici eu nici sotia cu acte in regula in ultimele24 de luni,astept un rasp va multumesc
Trebuie sa aveti minim 12 luni lucrate(doar cu, carte de munca) in ultimele 24 luni.
Deci, din pacate nu va veti incadra.
Dacă eu o sa fac 6 luni de resedinta in săptămâna 22 de sarcina, o sa primesc voucherele? Dacă depun imediat?
Din cate vad ca este specificat, poti depune oricand după săpt 24 de sarcina, pentru transa a 2-a de vouchere, deoarece pe prima nu o mai poti primi.
Buna ziua! Sotul are 2 joburi cu contracte de munca, se poate sa se acumuleze indemnizatia din cele 2 locuri de munca? Multumesc frumos!
Bună.
Din câte știu, indemnizația nu se cumulează. Se calculează veniturile sale din perioada stipulată în lege și astfel rezultă indemnizația totală.
Bună ziua! De câteva luni am cumpărat apartament în Confort City (Splaiul Unirii nr 9) și de 2 luni mi-am făcut aici reședință, apartamentul fiind pe numele meu. Pana atunci am locuit 2 ani în sectorul 3 (Titan). Dacă mama (eu) am reședința actuala în Ilfov (Confort City aparține de Popești Leordeni), însă tatăl are reședință în sectorul 3 (el nu și-a schimbat-o) de 20 de ani. As avea vre-o șansă să accesez voucher-ul materna? Sunt angajata de 15 luni cu contract de muncă și însărcinată în săptămâna a 10-11. Mulțumesc.
Bună. Conform ghidului de aplicare a programului voucher materna, beneficiarul (mama) trebuie să aibă domiciliul stabil în București sau viză de reședință, de cel puțin 6 luni pe raza Capitalei, la data depunerii cererii. Cum dvs. aveți in prezent reședința in Jud. Ilfov, nu puteți beneficia de acest program al primăriei capitalei.
Buna ziua! Daca am intrat intrat in saptamana a 10-a de sarcina si urmatoarea consultaite la doctor este in saptamana a 15-a [ doctorita este in prenatal ] ,pot depune actele si dupa aceasta saptamana pentru prima transa a programului voucher materna?
Bună ziua. Teoretic puteți depune dosarul în săptămâna a 15-a și astfel ar trebui să fiți eligibilă pentru prima tranșă. Practic, pentru a putea obține prima tranșă din voucherele materna, dosarul trebuie depus oricând între cea de-a 10-a și 24-a săptămâna de sarcină.
Buna ziua ! Sunt studenta la Școala Postliceala Sanitară Carol Davila din București , știți cumva dacă beneficiez de indemnizație ? Mulțumesc !
Buna ziua,
Având în vedere că deja aveți (probabil) 18 ani împliniți, puteți să beneficiați de programul materna dacă îndepliniți și celelalte condiții obligatorii:
– să aveți domiciliul stabil în București sau viză de reședință, de cel puțin 6 luni pe raza Capitalei, la data depunerii cererii, după săptămâna a 10-a de sarcină;
– să nu înregistrați datorii față de bugetul local.
Da,beneficiez de voucherele Materna . Întrebarea mea era legată de indemnizația pt creștere copil 😅
Am înțeles. Veți beneficia și de indemnzatia de creștere copil. Însă, cuantumul indemnizației va fi diferit, in funcție de veniturile dvs. salariale. Dacă ele există, indemnizația se va calcula conform legii. Dacă nu ați avut venituri salariale, atunci cu dovada că sunteți înscrisă la facultate veți primi probabil suma minima legală asigurată pentru indemnizația de creștere a copilului.
Buna ziua! Va rog dacă ma puteți ajuta cu o informație. Am încheiat contractul de munca anul acesta pe 15 ianuarie(am lucrat 4 ani înainte) , de atunci nu m am mai angajat, iar acum sunt însărcinată si data probabila a nașterii este pe 16 ianuarie 2021. Beneficiez de indemnizația de creștere copil ? Mulțumesc!
Buna ziua! Va rog dacă ma puteți ajuta cu o informație. Am încheiat contractul de munca anul acesta pe 15 ianuarie(am lucrat 4 ani înainte) , de atunci nu m am mai angajat, iar acum sunt însărcinată si data probabila a nașterii este pe 16 ianuarie 2021. Beneficiez de indemnizația de creștere copil ? Mulțumesc!
Bună ziua! Pentru vouchere materna daca am 10 saptamani si 3 zile si ultima ecografie la 8 saptamani si 3 zile,pot depune dosarul? Va multumesc!
Buna ziua. Daca am masina sechestrat pot beneficia de vaucher matern? Multumesc
Buna ziua!
Voucherele Materna, din pacate, se pare ca sunt de domeniul trecutului… Am depus actele pentru prima transa in 27.04.3021 si pentru a doua transa in luna mai 2021. Desi initial mi s-a spus ca voi primi voucherele in 30 zile, acum cand am mai fost sa intreb mi s-a spus clar ca nu se mai dau pentru ca primaria nu a dat bani. Eu mai am doar doua luni pana la termen si mi-au zis sa nu mai imi fac sperante ca le voi mai primi pana in luna august 2021. Nicusor Dan a ales sa faca economii pe spatele persoanelor vulnerabile, gravidele si persoanele cu handicap (si acolo a redus initial stimulentul de la 500 la 250 lei, apoi nu l-a mai platit pur si simplu, pentru ca nu sunt bani). In conditiile in care natalitatea este in scadere, neacordardarea banilor pentru voucherele materna mi se pare o porcarie! Felicitati, Nicusor Dan, ai facut economii pe spinarea gravidelor! Ti-ai indeplinit un obiectiv important! Feels good, doesn’t it?