Deși la început am luptat cu mine să mă țin departe de Netflix în această perioadă, inevitabil am căzut pradă mirajului. Mai ales pentru că sunt mulți timpi ”morți” (când alăptez, de exemplu), pe care simt că trebuie să-i umplu cumva. Așa că m-am gândit să trec în revistă, pe scurt, o listă cu serialele Netflix văzute recent, poate ajută ca inspirație în serile cu chill (de văzut sau, din contră, de evitat). 🙂
Masters of sex. Cred că am descoperit serialul ăsta pentru prima dată prin epoca lui Vplay, dacă nu mă înșel (deci în preistoric, practic). Am apucat să văd atunci primele două sezoane și apoi n-am reușit să-l mai găsesc online, m-am lăsat păgubașă, am uitat de el. L-am redescoperit acum, pe Netflix, și am devorat, pur și simplu, și ultimele două sezoane. Este clar în topul preferințelor mele all times, cot la cot cu Breaking Bad, Game of Thrones, Narcos sau Black Mirror (fiecare minunat în felul lui). Serialul urmărește povestea lui William Masters și a Virginei Johnson, cercetători ai sexualității umane și pioneri în domeniu la momentul respectiv (anii `50-`60). Povestea este construită pe baze reale și are un mix foarte tare de personaje. Mistuite de pasiunea pentru muncă, obsesia de a inova, pasiunea pentru ei sau pentru alții, de incapacitatea de a iubi sau de a iubi prea mult. Eu l-aș recomanda mai departe. 🙂
Stranger Things. L-am simțit foarte aproape de Dark (care pe noi ne-a cucerit la momentul respectiv) ca atmosferă și mesaj. Doar că e mai light, are și scene cu umor, parcă e mult mai simplu de digerat. Pe scurt, acțiunea se petrece prin anii `80, într-un oraș mic, de provincie, unde se află un laborator de cercetare. Cercetare a fenomenelor paranormale și supranaturale, cu experimente chiar pe oameni, după cum avem să aflăm chiar din primele episoade. Noi am dat gata în 2-3 zile cele 2 sezoane care sunt disponibile acum. Și așteptăm cu nerăbdare sezonul 3, care apare pe 4 iulie.
Russian Doll. Sincer, nu i-am dat nicio șansă inițial. Dar a început să ne prindă după primele 2-3 episoade. Este povestea Nadiei, o tipă foarte cinică și egoistă, amatoare de droguri & relații fără atașament, prinsă într-o bulă temporară. Cea de-a 36-a ei aniversare se termină mereu la fel: moare. Și apoi o ia de la capăt, după principiul ”ziua cârtiței”. Este interesant ca mesaj și are un singur sezon deocamdată, merită văzut.
The Umbrella Academy. O să fiu foarte sinceră: nu știu ce demon m-a mânat să mă uit până la final la acest serial, pentru că eu nu l-aș recomanda și altora. În primul rând, mi s-a părut totul foarte previzibil și după primele 2 episoade am ”prezis” deja cam ce aveam să văd în ultimul. Apoi, episoadele sunt foarte lungi, cu multe scene ”moarte”, lipsite de acțiune, tergiversate. Dacă ar fi concentrat acțiunea mai mult, posibil să fi ieșit ceva mai bun. Povestea e simplă: cei 7 frați Hargreeves (toți adoptați și toți cu super puteri) se reunesc pentru moartea tatălui lor și află că au o misiune mult mai mare de rezolvat – să împiedice Apocalipsa. Un singur sezon deocamdată.
Working moms. Dacă nu ai născut recent sau nu treci prin ”drama” închiderii concediului de creștere copil, cu schimbările hormonale aferente, e posibil să nu-ți placă acest serial. Și e normal. Este foooarte lejer, se consumă rapid, ca o pungă de chipsuri, cum îmi place mie să spun. Am dat de el pe un grup de mămici și-am zis hai, să-i dau o șansă. Bănuiesc că subiectul e destul de clar: povestea unor proaspete mămici, care se confruntă cu diverse – alăptare, întoarcerea la birou, depresia post-partum etc.
Sex education. Un serial super light, cu și despre adolescenți, care mi-a plăcut. Găsesți aici toate stereotipurile filmelor de gen – tocilarii cu inimă de aur, bullies, fițoșii liceului etc., fiecare cu propria dramă sentimentală sau sexuală. Un singur sezon deocamdată, dar merită văzut.
Losers. Este un serial documentar de fapt, foarte bun. Fiecare episod prezintă povestea unui ”pierzător”, despre care nu se scrie sau nu se vorbește în general și din care avem foarte multe de învățat. Oameni pasionați de ceea ce fac, foarte buni în domeniul lor, dar care n-au avut norocul să obțină locul 1. Cel mai tare mi-a plăcut episodul despre Aliy Zirkle, o veterană a celei mai importante curse de sanii trase de câini Iditarod, din Alaska. Mereu clasată la mustață de podium, niciodată câștigătoare, dar extrem de perseverentă în ceea ce face. Anul ăsta a participat iar.
Dark tourist. Tot un documentar și acest serial. Îmi place mult David Farrier și chiar sper că vor lua în calcul încă un sezon, că e foarte mișto subiectul. David merge prin diverse țări, pentru a vizita locuri turistice mai puțin obișnuite și chiar macabre – orașe afectate de radiații, festivaluri de voodoo, case ale unor ucigași celebri etc. Pe mine m-a convins cu câteva idei deja. 🙂
Tweet