Am multe momente în care navighez internetul în lung și în lat, ca să descopăr noi ceasuri și piese interesante. Și cel mai mult mă amuz atunci când găsesc un ceas fake, replică, contrafăcut sau cum vrei să-i spui. Pentru că nu am înțeles de ce ți-ai achiziționa așa ceva. De exemplu, recent, am găsit pe olx.ro o astfel de „bijuterie”. Mai exact, cineva vindea un ceas Rolex Submariner cu un preț bombă: 1.500 de lei. Aparent este o ofertă incredibilă, având în vedere că un model identic, second-hand, îl găsești pe site-urile de profil pe la vreo 6.000 de euro.
Însă, o minune nu ține mai mult de 3 secunde în cazul de față. Din descrierea stângace aflăm că „ceasul este replica original quality”. Expresia aceasta pompoasă se traduce astfel: ceasul este un fals care arată bine. Acum că știm cu ce avem de-a face, să vedem ce mai primim în pachet. Păi un „switerland mouvement”, care cred eu că se referă la mecanismul elvețian din ceas. Nu ne spune însă dacă e un mecanism quartz sau mecanic. Oricare ar fi răspunsul, tind să cred că în elvețianul acela tot se va găsi ceva chinezesc.
Ce m-a frapat însă a fost faptul că ceasul este însoțit de factură și card de autenticitate. Cu alte cuvinte, un certificat de autenticitate a unui ceas fals. Extraordinar! Așadar, poți sta liniștit știind că ceasul fals măcar are toate actele la el. False și ele cel mai probabil. Dar ce mai contează dacă e un ceas Rolex Submariner, nu? Apreciez însă sinceritatea vânzătorului. Faptul că a menționat că pozele sunt reale va face alegerea mult mai ușoară a viitorului cumpărător. De asemenea, mă bucur că a scris că este replică, pentru că astfel poate sunt mai protejați cumpărătorii neinformați. Chiar și așa, eu cred că ceasul se va vinde fără probleme.
De curiozitate, i-am transmis un mesaj vânzătorului cu o ofertă de cumpărare situată cam la un sfert din prețul cerut de el. După un scurt schimb de replici am realizat că l-am cam ofensat cu propunerea mea ridicol de mică. Din discuție însă am aflat că ceasul era mecanic și că prețul nu scădea sub nicio formă sub 1.400 de lei. Am râs în sinea mea și am ieșit din conversație.
Cu 1.400 de lei îți poți lua ceasuri originale excepționale. Fie că e un Seiko, Timex, Tissot, Certina și lista poate continua mult și bine. Și dacă nu ai bani de un ceas Rolex Submariner original, nu înțeleg de ce trebuie să iei un fals. Cu 1.400 de lei îți cumperi, de pildă, un Doxa și cu restul banilor poți face altceva. Din nefericire însă, așa cum am mai spus-o, există oameni care cumpără astfel de porcării. Și problema este că le cumpără cu bani mulți.
De ce oare?
Tweet
1 comment
[…] scris recent un articol despre un anunț de vânzare al unui ceas fake. Ca fapt divers, acela deja s-a vândut. Însă, lăsând la o parte apetitul […]