Știrea de astăzi cu impozitarea ouălelor și a altor produse făcute în casă pentru autoconsum a apărut peste tot. Nu știu dacă domnul deputat chiar vorbește serios sau dacă au fost doar niște cuvinte aruncate la oha. Însă, cu această propunere cred că s-a creat un precedent. De aceea, mai jos voi enumera câteva măsuri fiscale care ar ajuta statul român să fie mai bogat. Precizez de la început că actualii și viitorii guvernanți se pot inspira cu încredere din aceste idei. Cu mențiunea că aș vrea să fiu și eu creditat și recompensat #cumsecuvine.
Așadar:
- Impozitul pe căsătorie
La prima căsătorie impozit 0, la a doua 50%, la a treia 100% și tot așa. Creșteri succesive pe măsură ce te recăsătorești. Statul trebuie să sancționeze dur oamenii neașezați la casa lor, care risipesc resursele stărilor civile.
- Impozitul pe călătorie
Având în vedere trendul pozitiv și apetitul românului pentru călătorit, se impune un astfel de bir. Nu mai vorbim că mulți cetățeni aleg destinații străine, în loc să-și cheltuiască în țară economiile. Ai plecat de mai mult de două ori într-un an? Impozit de 100%, chiaburule.
- Impozitul pe reproducere
O propunere fiscală cu două componente. Fie poți încuraja un spor al natalității, fie un declin. De pildă, impozitezi fiecare copil conceput, în sensul în care cu cât ai mai mulți copii, cu atât ai un impozit mai mare. Sau impozitezi cel mai mult inexistența unui copil, impozitul diminuându-se pe măsură ce numărul urmașilor tăi crește.
- Impozitul pe animalul de companie
Vă dați seama câți români au animale de companie? Indiferent că ai câine, pisică, pești, porcușori de Guineea sau șopârle, trebuie să achiți un impozit. Diferențiat, desigur, în funcție de specie, rasă și talie ca să nu se supere nimeni. Și animalul acela e un suflet, deci trebuie să fie impozitat. Și ca să nu avem discuții, impozitul e diferit de cota la întreținere. Aia e altă discuție.
- Impozitul pe fotografie
Numărul utilizatorilor români de Facebook și Instagram este în creștere. Astfel, pozele făcute și uploadate pe site-urile de socializare vor fi supuse impozitării. În acest sens, se vor stabili praguri lunare de câte 10, 30, 50 ș.a.m.d. de fotografii, care, dacă sunt depășite, utilizatorului i se vor calcula impozitele datorate către stat.
- Impozitul pe alăptare
Faptul că bebelușii sunt hrăniți cu lapte matern afectează foarte mult bugetul statului. Asta pentru că bebelușul nu primește lapte din comerț, ci lapte gratuit și neimpozabil de la sânul mamei. Din cauza acestui deficit, România riscă să intre într-o criză financiară.
Am evitat clasicele impozite pe aer, pe miros sau pe mersul pe jos, pentru că (se știe) sunt doar fantasmagorii. Propunerile menționate mai sus sunt adevărate izvoare neexplorate de bani care pot ajunge în vistieria statului. Astfel, orice lider poate aplica aceste măsuri de-ndată. Dacă mai ai idei asemănătoare, scrie-le aici ca să facem un compendiu pentru cei ce ne conduc.
P.s. Dacă nu te-ai prins deja, textul de mai sus e un pamflet și trebuie tratat ca atare.
Tweet